Tips&Tricks – Idei sustenabile în designul interior

15 iun., 2023 | Inspirație, Tips&Tricks

Designul interior sustenabil a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, pe măsură ce oamenii devin mai conștienți de impactul pe care îl au alegerile noastre asupra mediului înconjurător.

Dacă dorești să adopți un stil de viață mai sustenabil și să contribui la protejarea planetei, iată câteva sfaturi și trucuri pentru un design interior sustenabil.

Alege materiale ecologice

Atunci când decorezi casa ta, alege materiale naturale și durabile. Optează pentru lemn certificat FSC pentru mobilă, podele din bambus sau corten, plăci din linoleum în loc de vinil și textile organice, cum ar fi bumbacul organic sau canepa, în locul fibrelor sintetice. În plus, evită materialele toxice, cum ar fi vopselele sau adezivii pe bază de solvenți.

Reciclează și refolosește

Nu arunca obiectele vechi, ci găsește modalități creative de a le refolosi în decorul interior. Poți transforma o cutie veche într-un suport pentru plante sau o masă veche într-un obiect de design unic. De asemenea, caută obiecte de mobilier second-hand sau antichități, care au o poveste și au fost fabricate într-o perioadă în care durabilitatea era o prioritate.

Optează pentru iluminat eficient energetic

Înlocuiește becurile tradiționale cu variante eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi becurile cu LED-uri. Acestea consumă mai puțină energie și au o durată de viață mai lungă. De asemenea, utilizează lumină naturală cât mai mult posibil, prin amplasarea corectă a ferestrelor și folosirea cortinelor sau jaluzelelor pentru a controla intensitatea luminii.

Alege mobilier modular

Optează pentru mobilier modular, care poate fi ajustat și rearanjat în funcție de nevoile tale. Astfel, poți evita să cumperi mobilier nou în cazul în care te schimbi în designul interior sau ai nevoie de spațiu suplimentar.

Plantează plante de interior

Adaugă plante de interior în designul casei tale. Acestea nu numai că îmbunătățesc calitatea aerului, ci adaugă și o notă naturală și reconfortantă în spațiul tău. Alege plante care se potrivesc cu condițiile de lumină și umiditate din casa ta pentru a asigura o creștere sănătoasă.

Evită utilizarea excesivă a aerului condiționat și încălziri

Încearcă să reduci dependența de sistemele de climatizare și încălzire prin izolarea corectă a casei tale. Asigură-te că ferestrele și ușile sunt etanșe și că izolația este de calitate, astfel încât să reduci pierderile de căldură în timpul iernii și intrarea excesivă de căldură în timpul verii. O metodă foarte bună este utilizarea unui termostat inteligent pentru controlul eficient al temperaturii.

Designul interior sustenabil nu numai că este ecologic, dar poate fi și extrem de frumos și funcțional.

Adoptând aceste sfaturi și trucuri, poți crea un spațiu care reflectă valorile tale și contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Dacă ai idei, noi suntem mereu aici ca să ți le punem în aplicație!