Tips&Tricks – Pentru amenajarea unei camere în stil eclectic

26 mai, 2023 | Inspirație, Tips&Tricks

Stilul eclectic în designul interior este un mix curajos și captivant de elemente provenite din diferite stiluri și epoci. Este un stil care permite exprimarea personalității și creativității prin combinații neașteptate și îndrăznețe. 

Dacă doriți să aduceți o notă de originalitate și diversitate în amenajarea camerei dumneavoastră, stilul eclectic este alegerea ideală. 

Mixați și potriviți culori și modele

Un aspect important al stilului eclectic este utilizarea culorilor și modelelor într-un mod îndrăzneț. Nu vă fie teamă să combinați culori vibrante și contrastante pentru a aduce viață în cameră. De asemenea, încercați să mixați modele și texturi diferite, cum ar fi dungi, florale, geometrice sau etnice. Aveți libertatea de a crea propriile combinații, însă asigurați-vă că există un echilibru și armonie în ansamblu.

Mobilier eclectic

Alegerea mobilierului este cheia în amenajarea unei camere în stil eclectic. Optați pentru piese de mobilier din diferite epoci și stiluri, cum ar fi un scaun vintage, o masă modernă sau o comodă retro. Mixați lemnul cu metalul sau cu sticlă, pentru a aduce diversitate și contrast. Asigurați-vă că piesele de mobilier sunt confortabile și funcționale, iar fiecare piesă adaugă o notă distinctă în cameră.

Obiecte decorative și artă eclectică

Adăugați obiecte decorative și artă în cameră pentru a completa stilul eclectic. Puteți alege tablouri în culori vibrante, sculpturi interesante sau obiecte decorative cu caracter etnic. Mixați elemente precum covoarele, pernele, perdelele și draperiile pentru a aduce unicitate și profunzime în designul camerei. Asigurați-vă că fiecare obiect are o poveste sau o semnificație personală pentru a adăuga autenticitate în spațiu.

Iluminat variat

Iluminatul joacă un rol important în crearea atmosferei într-o cameră eclectică. Combinați diferite surse de iluminat, cum ar fi candelabre, lămpi de podea, aplice de perete sau lămpi de masă. Asigurați-vă că iluminatul este suficient în fiecare colț al camerei și că puteți regla intensitatea luminii în funcție de nevoi și starea de spirit.

Păstrați un echilibru vizual

Deși stilul eclectic permite mixarea diferitelor elemente, este important să păstrați un echilibru vizual în cameră. Asigurați-vă că există un punct focal în încăpere și că celelalte elemente îl completează într-un mod armonios. Folosiți accente de culoare și texturi pentru a direcționa atenția către anumite zone și pentru a crea coeziune în ansamblu.

Stilul eclectic este despre exprimarea personalității și creativității. Bucurați-vă de procesul de alegere și combinare a elementelor într-o cameră eclectică. Nu există reguli stricte în acest stil, așa că lăsați-vă imaginația să zburde și experimentați cu diferite idei și combinații.

Amenajarea unei camere în stil eclectic este o oportunitate de a vă exprima personalitatea și creativitatea în designul interior. Mixați culori, modele, mobilier și obiecte decorative într-un mod îndrăzneț și armonios.