Tips&Tricks – Pentru amenajarea unei băi în stil minimalist

15 mai, 2023 | Inspirație, Tips&Tricks

Un stil minimalist în designul interior este tot mai popular, iar o baie amenajată în acest stil poate aduce o senzație de liniște, curățenie și eleganță în locuința dumneavoastră. Designul minimalist se concentrează pe esențial și elimină elementele supărătoare, creând astfel un spațiu calm și funcțional.

Vă prezentăm o serie de tips&tricks care vă vor ajuta să creați o baie funcțională și elegantă.

Alegerea mobilierului potrivit

Mobilierul este un element esențial într-o baie, iar alegerea potrivită poate face diferența. Optați pentru piese de mobilier care să se potrivească dimensiunilor și stilului băii dumneavoastră. O dulap suspendat sau un raft încorporat în perete pot economisi spațiu și adăuga un aspect ordonat. Asigurați-vă că mobilierul ales oferă suficient spațiu de depozitare pentru a păstra baia bine organizată.

Alegerea chiuvetei

Chiuveta este un alt element important într-o baie. Optați pentru o chiuvetă care se potrivește stilului și dimensiunilor băii dumneavoastră. Poate fi o chiuvetă de tip vas, care adaugă un aspect modern și elegant, sau o chiuvetă integrată într-un blat de marmură pentru un aspect luxos. Asigurați-vă că chiuveta aleasă este practică și ușor de întreținut.

Iluminat natural și artificial

Iluminarea joacă un rol crucial într-o baie. Încercați să maximizați iluminarea naturală prin utilizarea de ferestre mari sau ferestre de tip Velux. Acest lucru va aduce lumină naturală și proaspătă în spațiu. Pentru iluminarea artificială, optați pentru lămpi și spoturi bine plasate pentru a evita zonele întunecate. Asigurați-vă că iluminarea este suficientă și că lumina este caldă și plăcută.

Optează pentru cabină de duș

Dacă spațiul permite, optați pentru o cabină de duș în loc de o cadă. O cabină de duș va economisi spațiu și va crea o senzație de aerisire în baie. Puteți alege o cabină de duș cu uși transparente sau din sticlă pentru a crea o senzație de spațiu deschis.

Integrează oglinzi mari

Oglinzile mari nu sunt doar utile, ci pot adăuga și un plus de stil într-o baie. Oglinzile mari reflectă lumina și crează iluzia unui spațiu mai mare. Alegeți oglinzi cu cadre subțiri sau oglinzi încorporate în pereți pentru a crea un aspect minimalist și elegant.

Alegerea accesoriilor

Accesoriile pot adăuga personalitate și stil în baie. Optați pentru accesorii care se potrivesc stilului și culorilor băii dumneavoastră. De exemplu, suporturile de prosoape, dozatoarele de săpun și suporturile pentru periuțe de dinți pot fi alese într-un design minimalist și elegant.

Detalii minimaliste

Detaliile minimaliste aduc un aer rafinat și ordonat într-o baie. Evitați supraaglomerarea cu obiecte inutile și optați pentru câteva detalii simple, cum ar fi un tablou minimalist pe perete sau o plantă într-un ghiveci elegant. Aceste detalii vor completa designul băii fără a o aglomera.

Amenajarea unei băi perfecte necesită atenție la detalii și alegeri bine gândite. Respectați principiile de minimalism și creați un spațiu care să reflecte personalitatea dumneavoastră și să ofere confort și relaxare în fiecare zi.